Lamelparket
Lamelparket is zeer veelzijdig en haast niet te onderscheiden van massief houten vloerplanken. Dat komt omdat de toplaag uit massief hout bestaat. Door de gelaagde opbouw van lamelparket is deze zeer duurzaam, sterk en geschikt om te combineren met vloerverwarming. De lamelparket is leverbaar met verschillende soorten houten toplagen in prachtige kleuren.
Gelaagd hout
Lamelparket is een houten vloer die bestaat uit meerdere lagen. De toplaag, ook wel zichtzijde of slijtlaag genoemd, bestaat uit massief hout, variërend in dikte van 0,5 tot 3 mm. Vaak komt dit massieve hout uit dezelfde bomen waardoor de kleuren van een partij lamelparket op elkaar zijn afgestemd. De basislaag of onderzijde wordt gemaakt van een kruislings verlijmde berken, populieren of vurenhout. De lagen worden met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst. De toplaag wordt afgewerkt met olie.
Lamelplank vs. Multiplank
Lamelparket bestaat net als een multiplank uit meerdere lagen. Toch is het niet hetzelfde. Lamelparket heeft een massief houten toplaag, vanaf 0,5 tot 3 mm dikte. Deze toplaag is verlijmd op 3 lagen dwars op elkaar verlijmd berken, populieren of vurenhout van in totaal 5 tot 10 mm dik. Een multiplank heeft een massief houten toplaag, variërend van 3 tot 6 mm dikte. Deze toplaag is verlijmd op een multiplex plank, meestal van berkenhout, variërend van 12 tot 20 mm dikte. De multiplex plank bestaat uit meerdere lagen dwars op elkaar verlijmde houtlaagjes, waardoor de plank heel stabiel is.
Wat een enorme fijne mensen bij dit bedrijf. Van begin tot eind een geweldige service, en ook veel kennis van zaken. Ben enorm blij met mijn houten eiken vloer.
Trent
Amsterdam
Vriendelijk en professioneel begeleid door Hugo en Teun Jan, de visgraad eiken-houten vloer is werkelijk prachtig geworden! Dit bedrijf is zeer aan te bevelen!
Info 020 apartment
Amsterdam
Werkend hout
Lamelparket bestaat uit drie lagen hout. De lagen worden dwars op elkaar verlijmd; de onderste en de bovenste laag in de lengterichting en de middelste laag in de breedterichting. Door het kruislings verlijmen van het hout, krijgt het minder kans om te ‘werken’. U heeft dus geen last van krimp en uitzet tijdens wisselende luchtvochtigheden.
Grote oppervlakten
Doordat lamelparket zo weinig ‘werkt’ leent het zich uitstekend om in grotere ruimtes te plaatsen. Waar een massieve zwevende vloer met een breedte van zo’n 6 meter aan het maximum zit, kan een lamelparket met gemak in ruimtes worden geplaatst die veel breder zijn. En een lamelparket vloer heeft als grote voordeel dat het geluid reducerend werkt. Er is wel een geluidsreductie van 7 dB te bereiken, waardoor lamelparket ook geschikt is voor appartementen die aan een geluidsnorm moeten voldoen of in grote drukke openbare gebouwen.
Lijmen of kliksysteem
Lamelparket is in twee typen verkrijgbaar; het lijmsysteem en het kliksysteem. De meeste lamelparket vloeren worden gelegd middels het lijmsysteem. De planken zijn voorzien van een mes- en groefverbinding. In deze verbinding wordt ‘nadenlijm’ gespoten en vervolgens worden de delen in elkaar geplaatst. Lamelparket met een kliksysteem hebben een lepel en groef verbinding, waardoor er geen lijm nodig is bij het plaatsen van de vloer. De lepel en groef vallen in elkaar zoals ook bij kliklaminaat gebruikelijk is. Het voordeel hiervan is dat het lamelparket na verloop van tijd ook te demonteren en te verhuizen is. Bij een gelijmd lamelparket is dit niet mogelijk.
Wij nemen er graag en vrijblijvend de tijd voor om de mogelijkheden rustig met u door te nemen, zonder enige verplichting.